Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

En Güzel Kandil Mesajları

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, kandiliniz mübarek olsun.

GÜLÜN EN GÜZEL KOKANI, ÇİÇEĞİN EN GÜZEL AÇANI, YILDIZIN EN ÇOK PARLAYANI, HAYATIN EN GÜZEL ANI, ALLAHIN CENNET MEKANI SİZİN OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.


BIR KANDIL GULU SAVUR SEVDIKLERINE, SIZE ONLARDAN GULUCUKLER GETIRSIN OYLE ICTEN OYLE SAMIMI OL KI GOZ YASLARINI BILE TEBESSUME CEVIRSIN. KANDILIN MUBAREK OLSUN...


Gökten iki melek insin,biri sana dua etsin diğeri âmin desin.Dileğim ALLAH'tan ne muradın varsa versin Rabbim dualarınızı kabul etsin.Kandiliniz mübarek olsun. 

RABBİMİZ ELLERİMİZİ KURANSIZ, KALPLERİMİZİ İMANSIZ KULAĞIMIZI EZANSIZ GÖNLÜMÜZÜ NURSUZ BIRAKMASIN. DUALLARINIZ KABUL, KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
Ayakları şişinceye kadar namaz kılan peyqamberin,qözleri şişene kadar uyuyan ümmetiyiz..! Ölüm bizi uyandırmadan uyanmak dileğiyle...Kandiliniz mübarek olsun...


Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Kandiliniz kutlu olsun.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Miraç kandili, kandilin mübarek olsun.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e. Hayırlı kandiller..

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.

Bir gülücük fırlat gökyüzüne, varsa tüm gözyaşların umut olsun,öyle mutlu gözlerle bakki yeryüzüne,herşey kalbin gibi güzel olsun.Kandilin mübarek olsun.Sevgilerle...


Gül bahçesine girenler gül olmasalarda gül kokarlar. Kâinatın en güzel gülünün kokusu üzerinize olsun,kandiliniz mübarek olsun.
Hak : değişmeyen idealiniz,
İslam : şaşmayan yolunuz,
İman : sönmeyen nurunuz,
Kur-ân : rehberiniz,
Cennet : son durağınız olsun. Kandiliniz mübarek olsun...

Peygamberimizin Miraca Çıkışı

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!
        Miraçtan önce müslümanlar kafirlerden akla hayale gelmeyen zulümler görüyorlardı. Bu zulümler esnasında peygamber efendimiz, çok mert olan bir akrabasına sığınır. Bu arada ev sahibi kadın elinde tüfekle dışarda nöbet tutup peygamberimizi korumaktadır. O nöbet tutarken peygamber efendimiz abdest alıp namaz kılmaktadır. Namazını kıldıktan sonra oracıkta bulunan ince bir hasırın üzerinde yorgun düştüğü için uyuyakalmıştır. Peygamberimiz uyurken Cebrail a.s yanına gelir. Peygamberimiz öyle güzel uyuyordur ki, Cebrail a.s onu uyandırmaya kıyamaz. Mübarek ayağının altından öper ve peygamberimiz uyanır. Hemen irkilir ve şöyle düşünür acaba bir hata mı yaptım rabbime karşı diye düşünür cebraili görünce. Cebrail a.s da hayır Ya Muhammed sen yaradılmışların en güzeli ve en üstünüsün sen hata yapmazsın der ve Yüce Allahtan emir alıp geldiğini söyler.
        Sana 7 kat gökleri, cenneti, cehennemi göstermem için beni görevlendirdi der ve başlar miraç yolculuğu...O gün receb ayının 27. gecesidir.
Peygamberimiz cebraille birlikte göğün 7 katını, cenneti, cehennemi ve herşeyi görmüştür. Bu yolculuk sadece birkaç saat sürmüştür. Ertesi sabah peygamberimiz, belki imana gelirler diye kafirlere bu yaşadığı olayı tümüyle anlatır.
       Muhammed sihirbazdır, büyücüdür derler ve inanmazlar anlattıklarına. Bu arada peygamberimizin miraca gerçekten çıkıp çıkmadığını ortaya çıkarmak için, daha doğrusu yalan söylüyorsa açığa çıksın diye kabenin kaç penceresi var falan diye şaşırtmalı sorular sormuşlar. Peygamberimizde öyle şeylere dikkat etmediği için cevap veremeyebilirdi fakat o anda allahu tealanın yardımıyla kabenin resmi gözünün önüne gelir ve  o anda saymaya başlar, sorulan sorulara cevap verir ama yine de inanmazlar. Peygamberimiz de bana inanmıyorsanız, gidin ebu bekire sorun der.
        Hemen Hz. Ebu Bekire sormaya giderler. Ebu Bekir de Muhammed söylüyorsa doğrudur, onun sözlerine inanın der. Kafirler buna rağmen yine inanmazlar. Bu arada peygamberimizin miracına ilk inanan Hz. Ebu Bekir olduğu için, Peygamberimiz Ebu Bekire Sıddık ünvanını verir. Sıddık güvenilir anlamına gelmektedir.

Günahlardan Arınma Duası

Estağfirullah estağfirullah estağfirullah.
        El âzim el kerîm ellezi la ilahe illa hüvel hayyul kayyum ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimiyn. Li nefsihi lâ yemlikû, linefsihi mevten vela hayaten vela nüşûra. ve es'elühüt tevbete vel mağfirete vel hidayete lena innehu hüvet tevvabür rahîym..!
       Yâ rabbi, yâ rabbi, yâ rabbi !
       Eğer benim elimden, ayağımdan, gözümden, kulağımdan, dlimiden ve bütün âzâlarımdan günah, isyan, hata, şirk ve mâlayâni sadr oldu ise, ben onların cümlesine tövbe ettim, pişman oldum. Bir daha yapmamaya azmü cazmü kasd eyledim. Peygamberlerin evveli Adem safiyyullah ve âhîri bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi vesellem efendimizdir. Ben onların cümlesine inandım, imân ettim, dilimle ikrar kalbimle tasdik ettim.
       Âmentü billah ve bima cae min indillah. Âmentü bi resulûllah. ve bima cae min indi resulûllah! Amentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve resulihi vel- yevmil ahiri ve bil kaderi hayrihi ve şerrihi min allah-u teâlâ vel basü badel mevti. Hakkun eşhedü enlâ ilâhe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhü ve resulih!
       Bütün geçmişlerimizin afvı için tekrar eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resulih.
       Vatan ve milletimizin selâmeti istiğfarın kabulü için tekrar eşhedü enlâ ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resulih.
       Yaradanın bizi affetmesi tövbemizi kabul buyurması için el fatiha...
Elhamdülillahi rabbil âlemin er rahmanirrahim maliki yevmiddin iyyake nabüdü ve iyya kenestain.İhdine sıratel müstakıym. Sıratellezine en amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim veleddâlin. Âmin.

Davadan Haklı Çıkma Duası

1. Haklı davalarınızdan haklı çıkmak ve hakkınızı kimseye kaptırmamak için okumalısınız. Tesiri çok fazladır.
     Hergün 117 defa Ya muiz celle celalühü okuyup bitince de Ya zül celali vel ikram derseniz, Daha sonra da şöyle dua ederseniz, Allahım beni anamı babamı kardeşlerimi, çocuklarımı ve cümle mü'min kardeşlerimi haklı davalarımızdan haklı çıkar Ya Rabbim. Hakkımızı zalimlere yedirme, Hak edene hak ettiğini ver allahım.
     Derseniz çok çabuk kabul olur.

2. Bir başka dua da şöyle :
İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Alla hümme ecirni fi musibeti vahluf li hayran minha...
Fazileti : Kul bir musibete uğradfığı vakit okursa cenab-ı hak o musibetin sevabını ve uğradığı zararın yerine daha hayırlısını ihsan eder..

sitede vardı 99 kez la ilahe illallah 99 kere allahuekber 99 kere elhamdulillah 99 kere subhanallah 99 kere ya fettah 99 kere ya adlü 99 kere ya hakem 99 kere ya vekil haklı olduğun bir dava için hergün okunur

Kaynak: http://www.estanbul.com/dava-kazanilmasi-ve-iftira-ile-ilgili-etkili-dua-esma-terkip-varmi-106927.html
 3. Tecrübe edilmiş bir başka dua da şöyle :
99 defa La ilahe illallah bitince la ilahe illallah muhammeden resulullah.
99 Allahu ekber
99 Elhamdülillah
99 Subhanallah- bitince ya zülcelali vel ikram
99 Ya Fettah- bitince ya zülcelali vel ikram
99 Ya Adlü - bitince ya zülcelali vel ikram
99 Ya Hakem- bitince ya zülcelali vel ikram
99 Ya Vekil- bitince ya zülcelali vel ikram
Dava sonuçlanıncaya kadar hergün okunur...

İnna lillah ve inna ileyhi raciun,Allahümme ecirni fi müsibeti vahluf li hayran minha.( Kul bir musibete uğradığı vakit okursa muhakkak Cenab-ı hakk o musibetin sevabını ve uğradığı zararın yerine daha hayırlısını ihsan eder.)

Kaynak: http://www.estanbul.com/dava-kazanilmasi-ve-iftira-ile-ilgili-etkili-dua-esma-terkip-varmi-106927.html
İnna lillah ve inna ileyhi raciun,Allahümme ecirni fi müsibeti vahluf li hayran minha.( Kul bir musibete uğradığı vakit okursa muhakkak Cenab-ı hakk o musibetin sevabını ve uğradığı zararın yerine daha hayırlısını ihsan eder.)

Kaynak: http://www.estanbul.com/dava-kazanilmasi-ve-iftira-ile-ilgili-etkili-dua-esma-terkip-varmi-106927.html
İnna lillah ve inna ileyhi raciun,Allahümme ecirni fi müsibeti vahluf li hayran minha.( Kul bir musibete uğradığı vakit okursa muhakkak Cenab-ı hakk o musibetin sevabını ve uğradığı zararın yerine daha hayırlısını ihsan eder.)

Kaynak: http://www.estanbul.com/dava-kazanilmasi-ve-iftira-ile-ilgili-etkili-dua-esma-terkip-varmi-106927.html