Bu Blogda Ara

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Kaybolan Şeyi Bulma Duası

Bir şey kaybettiğin zaman, yahut birisiyle buluşmak istediğinde şöyle dua et :
       '' Rabbena inneke yâ camiannasi li yevmin Lâ Reybe fihi '' Ey hakkında şüphe olmayan, bir günde insanları bir araya toplayacak olan Ulu Allah, beni falan şeyle yahut falan kimseyle buluştur! Bu duayı yaparken Allah seni mutlaka onunla buluşturur. Ben şahsen bu duayı ne zaman yaptımsa müsteceb olmuştur. Okudum ve umduğuma nail oldum.

      Bu konuda, sizlere başımdan geçen bir olayı kısaca anlatmak istiyorum.
Bir gün çocuklarımla birlikte misafirliğe gittiğimiz bir evde, o evin anahtarları kayboldu. Çok aradık ama bulamadık. İpin üzerinde bağlı 2 anahtar...Heryere baktık, yani bakmadığımız yer kalmadı. Gittiğimiz ev yayla eviydi. Evin sahibi odunluğun asma kilidini kırıp oraya bile baktı. Malesef bulamadık. Daha sonra herkes gerildi. Dışarı çıkmak istesek hep birlikte gidemezdik. Çünkü kapıyı kapatamazdık anahtar yok. Hay Allah napacağımızı şaşırdık. Çocuklarım küçük oldugu için benim çocuklardan şüphelendi herkes alıp oynadılar mı yoksa. Biyere atmışlardır kesin. Gibi sözlerle beni mahcup ettiler. Ben biliyorum ama benim çocuklarım oyuncak olmayan şeylerle oynamazlardı. Fakat bunu onlara nasıl anlatabilirdim, anlamazlardı ki..
       Hemen aklıma bu dua geldi. Oturduğum yerde hemen okudum ve Allah tarafından biri beni oturduğum yerden kaldırıp banyoya gönderdi. Direk olarak banyoya ruh gibi gittim elimi hemen banyo kazanının sobasına daldırıp, külün içinden bir anahtar getirdim ve ev sahibinin eline koydum. Çok şaşırdı bu ne dedi. Bu değilmi aradığınız anahtar dedim. Öbürü nerde dedi. Ben geri döndüm gittim elimi tekrar küle daldırdım diğerini de aldım getirdim eline koydum. Ay bunları sen nerden aldın dedi. Hiç seslenmedim yerime oturdum. Artık biri bu anahtarları oraya atmış ama kim olduğunu bilmiyoruz. O evde bizden başka bir misafir daha vardı. Günahı boynuna kim yaptıysa, gözümüzle görmediğimiz için şu veya bu yaptı diye suizan etmemek lazım. Şükürler olsun ki Allahın mucizesi çok. Siz de ona sığının ve hiç bişeyi merak etmeyin Yaradan her zaman herşeyin çaresini düşünmüş. Mazlumun ahı kimseyi iflah etmez. Hesap gününde ortaya çıkacak kimin ne yaptığı. Allah-u Teala yardımcımız olsun.

Ağrıyı dindirmek için Okunacak dua

Eûzû bi izzetillahi ve kudratihinmin şerri ma ecudu ve umur.

Vesveseden Kurtulmak İçin Okunacak Dua

O Allah evveldir ve Ahiridir. Öncedir. Ondan öncesi yoktur. Sondur. Ondan sonrası yoktur. Zahirdir. Bâtındır. O herşeyi bilendir.

Şerden Korunma Duası

Biri sana malını yada yerini gasp ederek, yada nefsine yahut evladına zulmederek kötü davranırsa, yahut yapacağın hayra karşı durursa veyahut halkın yanında sana kötü davranırsa; Yapacağın şey şu :
         2 rekat namaz kılıp kıbleye yönelmek ve şu kavl-i  celil-i okumaktır.
Bismillahirrahmanirrahim. Ellezine kale lehümün nasü innen nase kad cemeu leküm fahşevhüm fe zadehüm imanen ve kalu hasbünallahu ve nimel vekil. Hemen ardından 300 kere hasbünallahu ve nimel vekil denir daha sonra fenkalebu bi nimetin minallahi ve fadlin lem yemsevhüm suün vettebeu Rıdvanallah vallahüzu fadlin Aziym.Amin.
     Bu dua defalarca tecrübe edilmiştir.Özellikle düşmanı hezimete uğratmak için okunur.