Bu Blogda Ara

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Kaybolan Şeyi Bulma Duası

Bir şey kaybettiğin zaman, yahut birisiyle buluşmak istediğinde şöyle dua et :
       '' Rabbena inneke yâ camiannasi li yevmin Lâ Reybe fihi '' Ey hakkında şüphe olmayan, bir günde insanları bir araya toplayacak olan Ulu Allah, beni falan şeyle yahut falan kimseyle buluştur! Bu duayı yaparken Allah seni mutlaka onunla buluşturur. Ben şahsen bu duayı ne zaman yaptımsa müsteceb olmuştur. Okudum ve umduğuma nail oldum.

      Bu konuda, sizlere başımdan geçen bir olayı kısaca anlatmak istiyorum.
Bir gün çocuklarımla birlikte misafirliğe gittiğimiz bir evde, o evin anahtarları kayboldu. Çok aradık ama bulamadık. İpin üzerinde bağlı 2 anahtar...Heryere baktık, yani bakmadığımız yer kalmadı. Gittiğimiz ev yayla eviydi. Evin sahibi odunluğun asma kilidini kırıp oraya bile baktı. Malesef bulamadık. Daha sonra herkes gerildi. Dışarı çıkmak istesek hep birlikte gidemezdik. Çünkü kapıyı kapatamazdık anahtar yok. Hay Allah napacağımızı şaşırdık. Çocuklarım küçük oldugu için benim çocuklardan şüphelendi herkes alıp oynadılar mı yoksa. Biyere atmışlardır kesin. Gibi sözlerle beni mahcup ettiler. Ben biliyorum ama benim çocuklarım oyuncak olmayan şeylerle oynamazlardı. Fakat bunu onlara nasıl anlatabilirdim, anlamazlardı ki..
       Hemen aklıma bu dua geldi. Oturduğum yerde hemen okudum ve Allah tarafından biri beni oturduğum yerden kaldırıp banyoya gönderdi. Direk olarak banyoya ruh gibi gittim elimi hemen banyo kazanının sobasına daldırıp, külün içinden bir anahtar getirdim ve ev sahibinin eline koydum. Çok şaşırdı bu ne dedi. Bu değilmi aradığınız anahtar dedim. Öbürü nerde dedi. Ben geri döndüm gittim elimi tekrar küle daldırdım diğerini de aldım getirdim eline koydum. Ay bunları sen nerden aldın dedi. Hiç seslenmedim yerime oturdum. Artık biri bu anahtarları oraya atmış ama kim olduğunu bilmiyoruz. O evde bizden başka bir misafir daha vardı. Günahı boynuna kim yaptıysa, gözümüzle görmediğimiz için şu veya bu yaptı diye suizan etmemek lazım. Şükürler olsun ki Allahın mucizesi çok. Siz de ona sığının ve hiç bişeyi merak etmeyin Yaradan her zaman herşeyin çaresini düşünmüş. Mazlumun ahı kimseyi iflah etmez. Hesap gününde ortaya çıkacak kimin ne yaptığı. Allah-u Teala yardımcımız olsun.

15 yorum:

  1. Allah Razıolsun sizlerden

    YanıtlaSil
  2. TEKRARDAN TEŞEKKÜR EDERİM KAYBOLAN EŞYAMI BULDUM :) ALLAHIMA ÇOK ŞÜKÜR

    YanıtlaSil
  3. Bu duaya başta inanmamıştım ama okudum ve evde kaybettiğim bir haftadır bulamadığım tarağımı buldum. şimdi diğer kayıp eşyalarım için okuyacağım.

    YanıtlaSil
  4. Benim kedim kayboldu, daha dogrusu belki de biri aldi veya allah esirgesin oldu, bilemiyorum. Su an bu duayi okudum, acep kedime kavusur muyum? Cok agladim. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kedimi kaybettim okuyorum insallah gelir

      Sil
    2. Bende kedimi kaybettim okuyorum insallah gelir

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  5. ölmediyse kesin kavuşursunuz, yürekten inanarak okuyun, okumaya devam edin.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, yıllar evveli benim için çok büyük anlamı olan bir kolyemi kaybetmiştim. Geceleyin arkadaşlarımla iskelede denize girmiştik. Bir kız arkadaşıma kolyemi vermiştim kaybolmasın diye sonra denizden çıkıp kolyemi sorduğumda bana iskelenin üzerindeki minderin üstüne koyduğnu söylemişti. Minderin üzerine gidip bakmıştım yoktu. Ertesi gün şnorkelle iskelenin altını her yeri bakmıştım ama bulamamıştım. Arkadaşımın çaldığını sanmıyorum, öyle biri değil ancak denize düştüyse de bunca yıldan sonra bulabilecek miyimm dersiniz?

    YanıtlaSil
  7. bende kedimi kaybettim 20 gündür okuyorum bu duayı İnşallah kavuşurum

    YanıtlaSil
  8. Kac defa okucaz var mi bi bilgi gunde kac defa okucaz

    YanıtlaSil
  9. Kac defa okucaz var mi bi bilgi gunde kac defa okucaz

    YanıtlaSil
  10. Değerli takipçilerim, biz bu duayı yıllardır kaybolan her şey için okuruz. Bazen ilk okumada buluyoruz. Bazen de bulana kadar okuyoruz. Kayıplarınıza tez kavuşmanız dileğiyle okumaya devam edin lütfen. Bir takipçimizin annesinin evine gelen temizlikçi ilk gelmede bütün dolaplarda ne ne var yok açtırıp bakmış. Sonra da birlikte pazara gideceklermiş yaşlı teyzenin dolaptan para çıkardığını görmüş pazarda teyze hem kendine hem de yardımcısına ne lazımsa almış. Eve gelmişler. Eski bir aile dostuymuş zaten. O gece orda kalacak ertesi gün temizlik yapacak. Fakat pazardan geldikten sonra paranın yerini öğrenen kadın ordan bir 100 kağıt almış cebe indirmiş. Sonra da bişeyi bahane edip benim gitmem lazım yarın gelirim falan demiş. O gittikten sonra markete gidecek olan teyze kadının durumundan şüphelenip parasını saymış ki eksik. Defalarca bakmış yok. Oturmuş bu duayı okumuş 2-3 kez okuduktan sonra paranın bulunduğa yere tekrar bakmış para orda fakat iki 50 lik olarak duruyor. Rabbim ol derse olur. Ben inanırım.

    YanıtlaSil
  11. şuan yurtdışındayım içinde 2000 dolar 100 tl ve öğrenci kimliğim olan cüzdanımı kaybettim.. yani 6100 türk lirasını kaybettim ki ben 2 yıldır biriktirmiştim harcamak nasip olmadı.. hangi duaları okumalıyım :(

    YanıtlaSil