Bu Blogda Ara

24 Kasım 2011 Perşembe

RUH ÇAĞIRMA

Ruh Çağırmaya; "Ölü Falı" , "Fincan Falı" , "Nekromansi" de denir.

Antik Çağlardan beri ölülerin ruhlarını çağırıp, onlar aracılığıyla geleceği öğrenmeye çalışmak oldukça yoğun bir yöntemdir. Heredot'un da sözünü ettiği bu yöntem, XV. yüzyılda İspanya'nın bazı kentleri (Sevilya, Toledo, Salamanke) dışındaki mağaralarda öğretilmiştir!..

Bu iş için önce, boyutları eşit 29 tane kağıt kesilir. Her birine Alfabe'deki harflerin biri yazılır sonra bu kağıtlar bir yuvarlak tepsiye daire şeklinde yerleştirilir ve dairenin tam orta göbeğine kahve fincanı ters çevrilerek yüz üstü konur, iki küçük kağıt kesilir birine ''evet'', diğerine ''hayır'' yazılır ve fincanın iki tarafına koyulur. 



Soru sormak isteyenler masanın çevresindeki sandalyelere otururlar.  herkes bir fatiha,3 ihlas okuyarak peygamber efendimizden bu yana gelmiş geçmiş tüm müslüman kardeşlerimizin ruhuna hediye ettikten sonra, Sağ ellerinin işaret parmaklarını fincanın üstüne bastırmak şartıyla koyarlar. Ancak, solak olanların sol el işaret parmaklarını koymaları gerekir.

Eyyy ruhlar aleminden iyi bir ruh işin yoksa buraya gel, diye 3 defa tekrar edilir ve sonra geldiysen evete gidermisin diye sorulur.evete giderse gelmiş demektir.

Bu işlemler yapılacağı sırada tam bir sessizlik olmalı, hatta ışıklarda mümkün olduğu kadar az olmalıdır. Masada bulunanlar artık ne merak ediyolarsa sormak istedikleri soruları sorup cevabını alırlar. Soruyu soracak olan isterse bunu diğerlerine açıklamaz. Herkes fincanın üzerine doğru düşüncelerini yoğunlaştırır. Bir süre sonra fincan harflere doğru gider. Gittiği her harf yazılır. Sonuçta bir kelime veya cümle meydana gelir. 


Herkesin soruları bitince yine aynı şekilde herkes bir fatiha, 3 ihlas okuyarak ruhlara gönderir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder