Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

Peygamberimizin Miraca Çıkışı

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!
        Miraçtan önce müslümanlar kafirlerden akla hayale gelmeyen zulümler görüyorlardı. Bu zulümler esnasında peygamber efendimiz, çok mert olan bir akrabasına sığınır. Bu arada ev sahibi kadın elinde tüfekle dışarda nöbet tutup peygamberimizi korumaktadır. O nöbet tutarken peygamber efendimiz abdest alıp namaz kılmaktadır. Namazını kıldıktan sonra oracıkta bulunan ince bir hasırın üzerinde yorgun düştüğü için uyuyakalmıştır. Peygamberimiz uyurken Cebrail a.s yanına gelir. Peygamberimiz öyle güzel uyuyordur ki, Cebrail a.s onu uyandırmaya kıyamaz. Mübarek ayağının altından öper ve peygamberimiz uyanır. Hemen irkilir ve şöyle düşünür acaba bir hata mı yaptım rabbime karşı diye düşünür cebraili görünce. Cebrail a.s da hayır Ya Muhammed sen yaradılmışların en güzeli ve en üstünüsün sen hata yapmazsın der ve Yüce Allahtan emir alıp geldiğini söyler.
        Sana 7 kat gökleri, cenneti, cehennemi göstermem için beni görevlendirdi der ve başlar miraç yolculuğu...O gün receb ayının 27. gecesidir.
Peygamberimiz cebraille birlikte göğün 7 katını, cenneti, cehennemi ve herşeyi görmüştür. Bu yolculuk sadece birkaç saat sürmüştür. Ertesi sabah peygamberimiz, belki imana gelirler diye kafirlere bu yaşadığı olayı tümüyle anlatır.
       Muhammed sihirbazdır, büyücüdür derler ve inanmazlar anlattıklarına. Bu arada peygamberimizin miraca gerçekten çıkıp çıkmadığını ortaya çıkarmak için, daha doğrusu yalan söylüyorsa açığa çıksın diye kabenin kaç penceresi var falan diye şaşırtmalı sorular sormuşlar. Peygamberimizde öyle şeylere dikkat etmediği için cevap veremeyebilirdi fakat o anda allahu tealanın yardımıyla kabenin resmi gözünün önüne gelir ve  o anda saymaya başlar, sorulan sorulara cevap verir ama yine de inanmazlar. Peygamberimiz de bana inanmıyorsanız, gidin ebu bekire sorun der.
        Hemen Hz. Ebu Bekire sormaya giderler. Ebu Bekir de Muhammed söylüyorsa doğrudur, onun sözlerine inanın der. Kafirler buna rağmen yine inanmazlar. Bu arada peygamberimizin miracına ilk inanan Hz. Ebu Bekir olduğu için, Peygamberimiz Ebu Bekire Sıddık ünvanını verir. Sıddık güvenilir anlamına gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder